Laseri in unda continua / modulati


HISTERESIS colaboreaza indeaproape pentru deservirea pietii romanesti cu IPG Photonics (Germania) lider mondial in dezvoltarea si fabricarea laserilor cu fibra optica de inalta performanta si amplificatorilor ce pot deservi diferite aplicatii.

HISTERESIS ofera o gama variata de laseri cu fibra pompate cu diode: 

- Laseri de prelucrare a materiei: laseri cu fibra optica pompati cu diode si laseri cu fibra optica cu diode directe cu putere maxima de 1 kW – 50 kW, dimensiune compacta, durata de viata lunga a diodei, divergenta constanta a fasciculului si profilului la toate nivelele de putere;

- Laseri in domeniul infrarosu de unda medie (2-5 µm): acordabili in domenii largi, compacti si puternici astfel incat pot fi utilizati in procesarea plasticului si polimerilor, spectroscopie, diagnoza medicala non-invaziva.

- Produse de telecomunicatie

- Laseri cu fibra optica la 532 nm: cu o calitate inalta a fascicolului single-mode, usor de utilizat si  fiabilitate ridicata, laseri cu fibra optica cu unda continua (CW) cu putere de pana la 50 W  ce se potriveste aplicatiilor cum ar fi: pompaj laser, racirea si izolarea atomului, aplicatii PIV, interferometrie, si laseri cu fibra optica cu unda cvasi-continua (QCW) cu energie de 100 W si 500 W ce pot fi folositi pentru fabricarea celulelor solare, sudarea si taierea materialelor cu un grad ridicat de reflexie, tratarea termica a plachetelor de semiconductori.

Laseri multimode cu dioda: sunt laseri cu fibra optica cu un singur emitator ce emite de la 10 W pana la 60 W dintr-un miez de fibra optica cu diametrul de 110 µm folositi pentru pompaj laser, procesarea materialului, sudarea micro-plasticului si  sisteme laser cu dioda directa la 980 nm folosite pentru placare/acoperire, lipire/sudare si tratare termica.

Laseri YAG la 1micron (1000nm) si amplificatoare

- Laseri cu fibra optica la 2microni (2000nm

- Capete de taiere si sudura

- Sisteme de microprocesare: sunt sisteme la cheie cu software de automatizare avansat pentru procese de fabricare. Sistemele sunt echipate cu lasere UV cu componente de livrare a fascicolului de productie de inalta precizie, echipate cu translatii pe perna de aer, sisteme video automate si de control a miscarii.


IPG PHOTONICS